Aksaray Üniversitesi Forum Sitesi
Ana Sayfa Yardım Ara Kayıt
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 08, 2008, 03:47:41 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 94
1  C@F€ @KS@R@Y cafemiz klimalıdır (: / Forum Oyunları / Ynt: Geri Sayım Sayacı (ödüllü : Bugün 03:38:26 ÖS
908
2  C@F€ @KS@R@Y cafemiz klimalıdır (: / Forum Oyunları / Ynt: Geri Sayım Sayacı (ödüllü : Bugün 03:29:16 ÖS
910
3  C@F€ @KS@R@Y cafemiz klimalıdır (: / Forum Oyunları / Ynt: Geri Sayım Sayacı (ödüllü : Bugün 03:21:27 ÖS
919
4  Aksaray Üniversitesi / Tanışma / Ynt: İyi forumlar : Bugün 03:19:52 ÖS
Hoş geldin Cihan uzak sayılmazsın Kahkaha dibimize düşmüşsün
5  C@F€ @KS@R@Y cafemiz klimalıdır (: / Forum Oyunları / Ynt: Geri Sayım Sayacı (ödüllü : Bugün 03:19:20 ÖS
921
6  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Aksaray Üniversitesi Logosu ve Öyküsü : Bugün 03:18:47 ÖS
Amblemin Öyküsü

Aksaray Üniversitesi için çok sayıda taslak amblem üretilmiş ve Aksaray Üniversitesi Senatosuna sunulmuştur. Sunulan amblemlerden biri seçilmiş ve Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirilmiştir.

Amblemin genel çizgisi nice ozanlara esin kaynağı olmuş Hasan Dağını ve üzerinde yükselen bilim güneşini simgelemektedir. Hiç dağcılık deneyimi olmayanların bile rahatlıkla tırmanabileceği, dağcılık sporuna ilk adımın atılabileceği yürüyüş ve tırmanış rotalarına sahip Hasan Dağı, Aksaray ilinin doğal bir anıtı gibidir. 3268 m yüksekliğindeki bu volkanik dağ ilin her yerinden görülebilmektedir.

Amblemde bulunan renkler ve biçimlere başka anlamlar da yüklenmiştir. Amblemin alt kısmında yer alan açık ve koyu mavi dalgalar, Aksaray ilinin sulak bir arazi üzerinde kurulduğunu ve Aksaray ilinde zengin su kaynaklarının bulunduğunu ifade etmektedir.

Üst kısımda yer alan dairenin Hasan Dağı üzerinde yükselen bilim güneşini ifade ettiği yukarıda belirtilmişti. Güneşin renginde bir anlam daha yüklüdür. Güneş, pembeye yakın olan bu rengini Tuz Gölü üzerinde yaşayan tuzcul bakterilerinin pigmentlerinden almaktadır. Bu renk mevsimlere göre değişik tonlarda olmakta ve kırmızı ile leylak rengi arasındaki renk değerlerinin neredeyse her halini alabilmektedir. Özellikle Mayıs ve Haziran aylarında tuzcul bakterilerin almış oldukları renk, amblemde bilim güneşini simgeleyen daire içinde yer alan pembeye yakın bu renk gibi görünmektedir.

Böylelikle Aksaray ilinin doğal anıtları haline gelen Hasan Dağı'nın, Tuz Gölü'nün ve zengin su yataklarının, Aksaray Üniversitesi'nin amblemine, hem renk hem de biçim olarak yansıtıldığı düşüncesi gerçekleştirilmiş olmaktadır.     

Amblemin tasarımı Dr. Yusuf Keş tarafından yapılmıştır. Dr. Yusuf Keş Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden sanatta yeterlilik derecesini 2006 yılında almış, halen Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim Görevlisidir.

7  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Aksaray Üniversitesi Ortaköy Meslek Yüksek Okulu : Bugün 03:17:33 ÖS
03.07.1192 tarih ve 3837 sayılı kanunla Aksaray Üniversitesine bağlı olarak kurulan ve 1994 yılında geçici bir binada eğitime başlayan Ortaköy Meslek Yüksekokulu 1998 yılında inşaatı tamamlanan kendi binasına taşınmıştır. Yüksekokulumuz 30 bin m2 açık ağaçlık alan içerisinde 5400 m2 kapalı alana sahiptir. Okulumuz binasında öğrenci yemekhanesi, kantin, kütüphane ile idari alan ayrıca Teknik Resim Salonu, Makine Atölyesi, Bilgisayar laboratuarı ve diğer laboratuarlar ve atölyelerin yanında on dört derslik bulunmaktadır

8  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Aksaray Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu : Bugün 03:16:19 ÖS
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Niğde Üniversitesine bağlı olarak 1992 yılında açılmış ve 1997-1998 eğitim-öğretim yılına kadar Hemşirelik programında eğitim vermiştir. 10/10/1996 tarih ve 96/8655 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Lisans düzeyinde (4 yıllık) Sağlık Yüksek Okullarının açılmasıyla Y.Ö.K. tarafından Hemşirelik Önlisans programı kaldırılmıştır.

Yüksekokulumuzda 1997-1998 öğretim yılında açılan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ve Y.Ö.K.Başkanlığının 07/03/2000 tarih ve 526-4876 sayılı yazısı gereğince, 2000-2001 eğitim-öğretim yılında açılan Tıbbi Laboratuar Programına, öğrenci alınmış ve eğitim öğretime ikinci bir Program ilave edilmiştir Sağlık Yüksekokulu ile birlikte aynı binada eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.

9  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Aksaray Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu : Bugün 03:15:04 ÖS
MİSYON

Kurum ve kuruluşların beklentilerinin de ötesinde, bilgi ve teknolojiye dayalı, etkili ve etkin hizmet sunabilecek bireyler yetiştirmektir.

VİZYON
    Mezunlarını önce insan anlayışı ile, kendine güvenen, sorumluluk alabilen, üretken, kendisi ve toplumla barışık, teknolojik gelişmeleri takip eden, geleneği değişimle bütünleştirerek geleceği elinde tutan ve aranan bireyler haline getiren önder kurumlardan biri olmak.

STRATEJİK AMAÇLAR

Kurum ve kuruluşların sürekli gelişmesine destek olacak aranan mezunlar yetiştirmek,

Mezun olma oranını ve niteliğini sürekli iyileştirerek artırmak,

Öğrencilerimizi yüksek standartlarda yabancı dil eğitimi sağlamak, öğrencilerimizi akademik ve iş yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yabancı dil bilgi ve becerileriyle donatmak,

İlimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmak,

Üniversite/sanayi/toplum işbirliğini sağlamada öncülük yapmak,

İş dünyasının gereksinim ve istemlerini karşılayabilecek düzeyde eleman yetiştirmek,

Eğiticilerin eğitiminin sürdürüldüğü, bilişimi kullanan, öğrencilerin kendi potansiyellerini ortaya koyduğu ve yaratıcılığının desteklendiği, öğrenci merkezli, ulusal çıkar ve değerlerin bilinç ve sorumluluğunda üstün nitelikli eğitim vermek,

Benzer alanda eğitim veren okullar arasında eğitim, sanayi ve hizmet sektörünün tercih ettiği, Ulusal ve uluslararası saygınlığı olan bir eğitim kurumu olmak.

Öğretim programlarını,  atölye ve laboratuarları gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek amacıyla yenilemek.
1. AKSARAY MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIMI

Yüksek okulumuz Selçuk üniversitesine bağlı olarak 1986-1987 Eğitim-Öğretim yılından itibaren iki yıl mesleki eğitim veren ilimizin en eski ve köklü meslek yüksekokuludur.Teknik Programlar Bölümü; Elektrik, Süt ve Ürünleri ve Otomotiv Programları olmak üzere eğitim-öğretime başlamıştır..

1990-1991 Eğitim-Öğretim yılında Teknik Programlar Bölümüne bağlı Mantarcılık ve İdari Programlar Bölümüne bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği olmak üzere toplam beş programda eğitime devam edilmiştir.

Niğde Üniversitesi'nin 1992 tarihinde kurulması ile 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete ilanı ile mevcut tüm birimler Niğde Üniversitesi'ne bağlanmıştır.

1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Teknik Programlar Bölümüne Bahçe Ziraatı Programı ve Makine ve İktisadi ve idari Programlar Bölümüne Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programları açılmıştır.

1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümüne Muhasebe Programı açılmıştır

2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında da Teknik Programlar Bölümüne Bilgisayar Programcılığı programının sadece ikinci öğretimi açılmıştır.
2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında ikinci öğretim programlarına öğrenci alınmamıştır.

17 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı Resmi Gazete ilanı ile kurulan ve tüm birimleri ile gelişen, ilerleyen Aksaray Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokulu olarak Eğitime-Öğretime devam etmektedir.

2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alacak olan Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programı ile 11 programla Eğitim-Öğretime devam edecektir.

Teknik Programlardan mezun olan öğrencilerimize TEKNİKER unvanı,İktisadi ve İdari Programlardan mezun olan öğrencilerimize de MESLEK ELEMANI unvanı verilmektedir.

Yüksekokulumuzun kurulduğundan bu güne kadar 5218 öğrenci mezun verilmiştir.

Yüksek Okulumuzda bulunan bölümler.

TEKNİK PROGRAMLAR

1-      Bahçe Ziraatı

2-      Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama

3-      Elektrik

4-      Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı

5-      Makine

6-      Mantarcılık

7-      Otomotiv

8-      Süt ve Ürünleri

İKTİSADİ VE İDARİ PROGRAMLAR

1-     Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

2-     Muhasebe

3-    Turizm ve Otel İşletmeciliği

2. SAHİP OLUNAN İMKANLAR

Meslek Yüksekokulumuz laboratuarlarımız, gerek fiziksel mekan gerekse teknik donanım bakımından, öğrencilerimizin uygulamaya yönelik becerilerini artıracak yeterliliğe sahiptir. Bununla birlikte, öğrenci sayısının fazla olduğu laboratuar dersleri, öğrencilerimizin uygun şartlarda deney yaparak maksimum verimi alabilmeleri için, yeterli sayıda gruba ayrılmaktadır.

·        Otomotiv Laboratuarı

·        Makina Laboratuarı

·        Elektrik Laboratuarı

·        Süt ve süt ürünleri Laboratuarı

·        Teknik Programlar bilgisayar Laboratuarı

·        Genel bilgisayar Laboratuarı

·        Büro uygulamaları  Laboratuarı

3. MEZUN OLDUKTAN SONRA NELER YAPABİLİRSİNİZ

Meslek Yüksekokulu mezunlarımızın başlıca çalışma alanları;

·         Makine imalat sanayi,
·         Otomotiv ve yan sanayi,
·         Çelik üretim ve döküm sanayi,
·         Sıhhi tesisat ve doğal gaz sistemleri tasarım ve imalatı,
·         Isıtma ve soğutma sistemleri tasarım ve işletmeciliği,
·         Fabrika bakım sistemleri,
·         Otomasyon ve kontrol sistemleri tasarım ve imalatı,
·         Gıda endüstrisi,
·         Projelendirme ve danışmanlık hizmetleri,
·         Elektrik ve Enerji yan sanayi,
·         Turizm sektörü,
·         Tarım ve Tarım ilaçları sektörü,
·         Bilgisayar ve Bilişim sektörü.

5. BURS

Meslek Yüksek okulumuz öğrencilerinden ihtiyacı olan ve gerekli şartları yerine getirenlere Kredi ve Yurtlar Kurumu, Başbakanlık, Aksaray Üniversitesi ve benzeri birçok kurum tarafından kredi ve burslar verilmektedir.
10  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Şerefli Koçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksek Okulu : Bugün 03:14:12 ÖS
MİSYONUMUZ VE AMACIMIZ

Ülkelerin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişimi, toplumun eğitim seviyesi ile doğrudan bağlantılıdır.

Eğitim, dünyada ve ülkemizde insanlığın yüce amaçlarına ulaşmasının en önemli araçlarından biri olagelmiştir.

Esasen, küreselleşen ekonomik ortamda fiilen üretim bandında görev alacak olan ara meslek elemanlarının ve teknikerlerin hem yeterli sayıya ulaşması hem de bu elemanların çağdaş bir eğitimle niteliklerinin artırılması kaçınılmazdır.

Bu açıdan meslek yüksekokulları ülkemizin ilerlemesinde ve kalkınmasında çok önemli bir role sahiptir. Çünkü mesleki ve teknik öğretim evrensel ölçülere uygun, yenilikçi ve mükemmeli arayan, dinamik ekonominin vazgeçilmez ayağını oluşturmaktadır.

Uluslar arası alanda rekabet gücünü artırabilmek için; maliyetlerin düşürülmesi, üretim yöntemlerinin geliştirilmesi, ürünlerin çeşitlendirilip belirli kalitenin sağlanabilmesinin yolu öncelikle, nitelikli ve hizmetin gereklerine uygun olarak yetiştirilen ve yönlendirilen eğitimli işgücüne sahip insandan geçer.

Bilim ve teknolojideki çok hızlı ilerlemeler, bütün ülkeleri kaçınılmaz bir yarışın içine çekmektedir. Bilgi ve teknoloji alanlarındaki bu yarışa etkili ve organize bir şekilde katılabilmek böylece gelişen, değişen, yenilenen dünyamızda, büyük önder Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Muasır medeniyetlerin üzerine çıkabilmek” için sahip olduğumuz insan kaynaklarımızı iyi eğitmek bir zorunluluktur. Çünkü mesleki ve teknik eğitim bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli unsurlardan birisidir.

11  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi : Bugün 03:13:47 ÖS
Aksaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak 05.11.1999 tarih ve 23867 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan, 23.10.1999 tarih ve 99/13483 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Aksaray Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte 17 Mart 2006 tarihinde yayınlanan 5467 sayılı kanunun ek 64. maddesi ile değiştirilerek Aksaray Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Başlangıcından bu yana sürekli gelişen fakültemiz, fiziki kapasitesi ve eğitim-öğretim kadrosu ile çağdaş eğitim-öğretimin öncüsü olma yolundadır.

Şu an için Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Sosyoloji ve Batı Dilleri ve Edebiyatı bölümlerinden oluşan ve 2008-2009 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak olan fakültemiz, halen 8 bölümde 42 akademik ve  3 idari olmak üzere toplam 45 personel ile gelecek öğrencilerini beklemektedir.

Faaliyetlerini Mühendislik Fakültesi’yle aynı binada sürdüren Fen-Edebiyat fakültesi, inşaatı bitim aşamasında olan Merkez Kampüsü tamamlandığında bu kampüsteki Sabire Yazıcı binasına taşınacaktır.

Fakültemiz, bünyesinde bulunan ve her biri alanında deneyimli öğretim elemanları ile öğrencilere salt bilgi vermenin dışında onlara düşünmeyi,konulara eleştirisel yönden bakmayı ve düşüncelerini eyleme geçirmeyi öğreten; entelektüel ve bilimsel bilgi sunmayı ve Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen yeni nesiller yetiştirmeyi kendisine misyon edinmiş bir öğretim kurumudur
12  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Aksaray Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü : Bugün 03:13:13 ÖS
Çevre Mühendisliği Bölümündeki Lisans programı eğitimi 1995/1996 Eğitim/Öğretim yılında başlamıştır. Bölümün Lisans eğitiminde yaklaşık 150 öğrenci kayıtlıdır. Bölümdeki eğitim-öğretim programı mevcut akademik elemanları tarafından yürütülmektedir. Bölümün akademik kadrosu; 1 Prof.Dr., 2 Yrd.Doç.Dr., 3 Öğretim Görevlisi, ve 9 Araştırma Görevlisi’nden oluşmaktadır. 1999/2000 ile 2005/2006 öğretim yılları arasında yaklaşık 95 öğrenci mezun olmuştur.

Bölümün mezunları için Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne bağılı Çevre Mühendisliği Yüksek Lisans Programı 2000/2001 Eğitim-Öğretim yılında başlatılmıştır.  Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans programından yaklaşık 14 öğrenci yüksek Lisans çalışmalarını tamamlamıştır
13  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü : Bugün 03:12:23 ÖS
Bölüm Genel Bilgi

Niğde üniversitesinin kuruluşu ile birlikte 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Eğitim-Öğretim hayatına başlayan Makine Mühendisliği Bölümü, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında Aksaray Üniversitesine bağlanarak lisans ve lisans üstü programlarıyla Mühendis, Araştırmacı ve Bilim Adamı yetiştirmeye yönelik önemli katkılarda bulunmaktadır.

Bölümümüz Mekanik, Konstrüksiyon ve İmalat, Enerji, Termodinamik, Makine Teorisi ve Dinamiği olmak üzere 5 anabilim dalından oluşmaktadır. Bölümümüzde toplam olarak 5 adet araştırma ve uygulama laboratuarı mevcuttur. Bünyemizde lisans öğretimi örgün eğitim olmak üzere bir program halinde yürütülmektedir.

Öğretim ve araştırma etkinliklerinin temel unsuru olan akademik personel; 1 Doçent, 7 Yardımcı Doçent, 1 Öğretim Görevlisi, 6 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. (6 Araştırma Görevlisi doktora yapmak üzere 35 madde ile çeşitli üniversitelere görevlendirilmiştir).

14  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü : Bugün 03:11:15 ÖS
Bölüm Genel Bilgi

03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Niğde Üniversitesine bağlı olarak kurulan Aksaray Mühendislik Fakültesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümüne 1995–1996 eğitim-öğretim yılında yirmi altı öğrenci alınarak öğrenime başlanmıştır. 2006–2007 eğitim-öğretim yılında kurulan Aksaray Üniversitesine bağlanarak lisans programında eğitim yürütülmektedir.

Bölümümüz Yapı, Geoteknik, Mekanik, Ulaştırma ve Hidrolik olmak üzere 5 anabilim dalından oluşmaktadır. Bölümümüz, eğitimi alanında dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler göz önünde bulundurularak çağdaş bir ders planı oluşturulması amaçlanmıştır. Bölümde birinci sınıflarda diğer mühendislik bölümlerinde okutulan fizik, kimya, matematik gibi temel dersler üst sınıflarda ise yapı, geoteknik, hidrolik, ulaştırma ve mekanik ana bilim dallarına yönelik temel dersler, laboratuar çalışmalarıyla birlikte verilmeye çalışılmaktadır. İnşaat Mühendisliği Bölümünde; her türlü bina tasarımı, oto yol, hava alanı, demiryolu, tünel ve liman tasarımı, baraj, gölet ve sulama kanal ve kanalet tasarımı, köprü tasarımı ve mühendislik yapılarının alt yapı incelemesi ile ilgili temel bilgi ve becerilerinin verilmesi amaçlamaktadır. İnşaat Mühendisliği Bölümünde çağdaş eğitimin gereği olan laboratuarlar, modern araç ve gereçlerle donatılmaya çalışılmaktadır. Gelişmekte olan Yapı, Geoteknik ve Mekanik laboratuarı bulunmaktadır. Laboratuarların imkânları gün seçtikçe iyileştirilmektedir

Öğretim ve araştırma etkinliklerinin temel unsuru olan akademik personel; 11 Yardımcı Doçent, 3 Araştırma Görevlisi Doktor, 1 Öğretim Görevlisi, 5 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. (4 Araştırma Görevlisi doktora yapmak üzere 35. madde ile çeşitli üniversitelere görevlendirilmiştir).

15  Aksaray Üniversitesi / Aksaray Üniversitesi Hakkında Tüm Bilgiler / Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü : Bugün 03:10:32 ÖS
Harita Mühendisliği olarak da bilinen Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, yeryüzünün tamamının veya bir kısmının farklı (uydu verileri ve yersel veriler gibi) veri kaynakları kullanılarak, istenilen ölçekte bir altlık üzerinde gösterilmesi görevini üstlenmiştir

Harita yapan ve kullanan başlıca kamu kuruluşlar şu şekilde sıralanabilir:

1. Harita Genel Komutanlığı (HGK)

2. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM)

3. İller Bankası Genel Müdürlüğü (İB)

4. İmar ve İskan Bakanlığı

4.1 Belediyeler Teknik hizmetler Genel Müdürlüğü

4.2 Afet İşleri Genel Müdürlüğü

4.3 Mesken Genel Müdürlüğü

4.4 Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü

5. Bayındırlık Bakanlığı

5.1 Demiryolları Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH)

5.2 Karayolları Genel Müdürlüğü (TCK)

6. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

6.1 Maden Dairesi Başkanlığı

6.2 Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü Genel Direktörlüğü (MTA)

6.3 Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü (TEK)

6.4 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ)

6.5 Etibank Genel Müdürlüğü

6.6 Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPO)

7. Ulaştırma Bakanlığı

7.1 Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD)

7.2 Posta Telefon Telgraf Genel Müdürlüğü (PTT)

8. Orman ) Bakanlığı

8.1 Orman Genel Müdürlüğü

9. Milli Emlak Genel Müdürlüğü

10. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TKİ)

11. Toprak ve Tarım Müsteşarlığı

12. Belediyeler

13. Emlak Kredi Bankası Genel Müdürlüğü

14. Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdürlüğü (EİEİ)

15. Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)

16. Turizm ve Tanıtma Bakanlığı

17. Demir-Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü

18. Meteoroloji Genel Müdürlüğü

19. Garp Linyitleri İşletmeleri Genel Müdürlüğü

20. İstanbul Elektrik, Tünel, Tramvay İşletmesi (İETT)

Niğde üniversitesinin kuruluşu ile birlikte 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında açılan Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında Aksaray Üniversitesine bağlanmıştır.

Bölümümüz Fotogrametri, Jeodezi, Kamu Ölçmeleri, Kartoğrafya ve Ölçme Tekniği olmak üzere 5 anabilim dalından oluşmaktadır. Öğretim ve araştırma etkinliklerinin temel unsuru olan akademik personel; 6 Yardımcı Doçent, 4 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. (2 Araştırma Görevlisi doktora yapmak üzere 35 madde ile İstanbul Teknik Üniversitesi’ne görevlendirilmiştir).

Sayfa: [1] 2 3 ... 94
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | Tıkla Eğlen Öğren |

Bu Sayfa 0.091 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu